16.6.15

Berlin - The city that stole my heart

Berliinin matkasta on jo vierähtäny hyvä tovi, mutta ei kuitenkaan yksikään yksityiskohta ole vielä unohtunut. Mulla ei ollut mitään odotuksia ennen matkaa ja taustatyötäkin tuli vasta ihan viime tipassa tehtyä. Lähdettiin siis hyvin suunnittelematta kohti Berliiniä! Hauska yhteensattuma oli myös nähdä hyvä ystäväni Anna myöskin Berliinissä, maailma on joskus niin pieni... :-)

// It has been a while since we went to Berlin, but I haven't forgotten a single detail from that trip. I didn't have any expectations beforehand and I did the research only at the last moment. So we left without preparations towards Berlin. A funny coincidence was that a very good friend of mine Anna was also in the city at the same time, the world is so small sometimes.. :-)


Ensin haasteena oli löytää hotelli, joka meni kyllä todella kivuttomasti. Meidän hotelli oli Motel-One (Spittelmarkt) aivan keskellä keskustaa (Mitte). Huone oli pieni, mutta todella kivasti sisustettu. Sänky oli niin hyvä että meillä olis maistunut uni aika paljon pidempäänkin, suihku oli sellainen sadesuihku ja sen alla kelpas herätä kunnolla. Aamiainen me syötiin kulman takana, koska hotellin oma aamiainen ei ollut kovin kummoinen. En voi muuta kuin suositella hotellia! Henkilökunta puhui myös todella hyvää englantia, selitti ja auttoi hyvin ja alakerran baari oli meidän makuun.

// The first challenge was to find the hotel, but that went unexpectedly very smooth. We stayed at Motel-One (Spittelmarkt) in the middle of the centrum (Mitte). The room was small but very well decorated. The bed was so good that we could have slept all day literally, the shower was a rain shower so it was amazing to wake up properly under that. We had our breakfast around the corner, because I wasn't very impressed with the hotel's breakfast. I cannot do anything but to recommend the hotel! The staff spoke very good English and very super helpful and friendly. Also the bar was decorated in our style.


Berliini on todella iso kaupunki jossa on kyllä kaikille jotain mistä tykkää. Metrolla siellä pääsee kyllä niin helposti ympäriinsä ettei tosikaan. Ekana päivänä me käveltiin ympäriinsä, mutta pian hoksattiin kyllä ettei jakseta koko viikonloppua sillä menolla ja otettiin se Welcome Card jolla saa mennä metrolla ja busseille niin pal ku haluaa. 

// Berlin is a huge city and has something for every taste. The metro was so easy to use and really worth taking. First day we just walked around but quickly figured that we could not last like that all weekend. So we bought a Welcome Card that allows you to use the metro and the bus as much as you want.


Ravintoloita riitti joka ikiseen makuun ja kahviloita oli melkein joka kulman takana. Hintataso siellä oli ruuan suhteen ihan todella halpa, jopa Belgiaan verrattuna! Me tilattiin yksi ilta thaimaalaisessa ravintolassa alkuruoka, pääruoka, drinksu ja monta olutta eikä se maksanut kuin 34 euroa! Jokainen ravintola, jotka me valittiin tarjosi todella maukasta ruokaa, joten ei tarvitse murehtia että tekee väärän valinnan!

// There were plenty of restaurants with different menus around every corner. It was also so cheap there, even compared to Belgium! We had one night at a Thai restaurant and had starters, main course, a cocktail and many beers and paid only 34 euros. Each restaurant we stepped in to served delicious food so don't worry about making the wrong choice!


Meidän suosikki alue oli ylitse kaiken Friedrichshain (niistä joissa käytiin, mutta monta paikkaa on kyllä vielä näkemättä!). Alueelta löytyi monta baaria, ravintolaa, hienoja graffiteja ja underground klubeja. Venäläinen kosketus näkyi kyllä hurjasti arkkitehtuurissa ja tunnelmassa. Meille tuttuun tapaan siellä oli tietysti silloin Beer Festival menossa, joten ei muuta kuin jonottamaan ja maistelemaan.
Postauksen kuvat ovat kaikki Friendrichshainista.

// Our absolute favorite area is Friedrichshain (from the ones we visited, still plenty of places to see!). It has dozens of bars, restaurants, awesome graffiti and underground clubs. A Russian touch can be seen very remarkably in the architecture. And typical for us, there was a beer festival going on during that weekend. We cannot just visit a city and not stumble across a beer festival... So we hit the line and went on tasting. 
All the photos in this post are from Friedrichshain.
No comments:

Post a Comment

Hit me with a comment in English, suomeksi or in het nederlands! :-)