13.10.13

Cookings part 4

Me tehtiin viime viikon torstaina niin vaikeaa ruokaa, että en ollut varma kirjottaisinko siitä tähän blogiin, mutta päätin nyt kuitenkin kirjotella että pysytään oikeassa järjestyksessä. Tän viikon ruuat olivat sitten taas tosi helpot, ja maittavat, niistä kirjotan vaikka huomenna.

// Last week Thursday we made such a difficult main meal, that I wasn't sure if I wanted to write it here or not, but I decided to do it anyway. This week's meals were really easy, and delicious, I will write about that tomorrow or so.

  • Rapeaksi paistettua lohta anjoviskastikkeella sekä fenkolia ja vihreitä papuja
Mausta kaksi palaa lohta nahan kanssa (100 gr per pala) suolalla ja pippurilla, paista kalat molemmilta puolilta rapeaksi oliiviöljyssä, aloita paistaminen nahattomalta puolelta. Leikkaa vihreistä pavuista päädyt pois, laita pavut kiehuvaan veteen ja anna kiehua kunnes ne ovat pehmeitä, ota pois vedestä ja valuta kylmän veden alla. Leikka fenkoli ohuiksi siivuiksi. Anjoviskastike: laita leikkuriin 1 kynsi valkosipulia, 3 anjovista, ½ dl oliviiöljyä, 2cl vadelmaetikkaa ja kahvilusikallinen vahvaa sinappia -> anna leikkurin pyöriä vähän aikaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Viime hetkellä sotke pavut ja fenkoli kastikkeeseen. 

  • Crispy baked salmon with anchovysauce and green beans and fennel
Spice two pieces of salmon with skin (100 gr piece) with salt and pepper, bake the fish in olive oil crispy from both sides, starting with the side without skin. Cut the edges off the green beans, put them to boiling water and let boil until they are soft, take off the water and spray cold water on them. Cut the fennel in thin pieces. Anchovysauce: put in a cutter 1 piece of garlic, 3 anchovys, ½ dl olive oil, 2cl raspberry vinegar and a table spoon of strong mustard -> let the cutter/blender turn for a while. Spice with salt and pepper. At the last moment add the beans and fennel to the sauce.


  • Kukkoa viinissä
Leikkaa kukko tai pieni kana. (Katso youtubesta miten se leikataan, koska sitä on vaikea selittää). Laita pussiin jauhoja ja heitä syötävät palat pussiin ja heiluta. Paista palat kattilassa ruskeiksi. Ota loput kanasta/kukosta, jota ei syödä ja pilko se neljään osaa, pistä eri kattilaan ja lisää 2 dl punaista viiniä ja 2dl vettä ja anna kiehua vartin verran. Kun osat ovat kiehuneet, siivilöi kastike ja poista kanan/kukon palat, lisää punaviini ruskeiksi paistettujen palojen sekaan, lisää myös 75gr savustettua pekonia, 10 kuorittua hillosipulia (älä pilko), timjamia, pari laakerinlehteä, ½ ruokalusikallista tomaattipyreetä, ½ teelusikallista ruskeaa sokeria, ja 1 kynsi valkosipulia pilkottuna. Kiehauta seos ja anna kiehua miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Pilko 100 gr sieniä siivuiksi ja paista pannulla. Lisää sienet vasta ihan viime hetkellä. Kun kukko/kana on kiehunut puoli tuntia, ota palat pois kastikkeesta ja suurusta kastike. Lisää kukko/kana takaisin sienien kanssa ja annan kiehua vähän aikaa. Mausta. Syö vaikka perunoiden ja salaatin kanssa.

  • Coq au vin
 Cut the chicken or rooster (check youtube for instructions how to do it, because it is hard to explain). Put some flour in a bag and add the eatable pieces of the chicken/rooster and shake a little. Bake the pices brown in a pot. Take the rest of the chicken/rooster and cut it in 4 pieces, put the pieces to another pot, add 2dl red wine and 2dl of water and let it boil for 15 mins. When the sauce has boiled, put the sauce through a sieve and throw the pieces away, add the sauce to the baked pieces. Add also 75gr of smoked bacon, 10 peeled pickled onions (don't cut), thyme, a few bay laurels, ½ spoons of tomatoe paste, ½ teaspoons of brown sugar and one cut garlic. Let the sauce boil and then let it boil for 30 minutes on low temperature. Cut 100 gr of champignons in slices and bake in a pan, add at the last moment to the sauce. When the sauce has boiled, take the pieces of chicken/rooster out and thicken the sauce. Add the pices and the champingnons and let it boil a while. Spice. Eat for example with potatoes and a salad.


  • Mokkaparfait
Vatkaa 2 munankeltuaista ja 50gr tomusokeria hyvin, vahvaksi seokseksi. Vatkaa 1dl kermavaahtoa melkin vaahdoksi. Sekoita munaseos ja kermavaahto varovasti. Lisää pari tippaa mokkaesanssia tai vaniljaesanssia. Laita pieniin kahvikuppeihin ja vie pakastimeen ainakin kahdeksi tunniksi. Tarjoile vaikka kahvinmakuisen suklaan kanssa ja kermavaahdolla.

  • Mochaparfait
Mix 2 egg yellows and 50gr of powder sugar to a strong paste. Mix 1dl of cream to almost full whipped cream. Mix the two together carefully. Add a few drops of vanille essence or mocha essence. Put in small coffee cups and put it to the freezer for two hours. Serve with coffee tasting chocolate and whipped cream, for example.
 

 

No comments:

Post a Comment

Hit me with a comment in English, suomeksi or in het nederlands! :-)