22.9.13

Cookings part 2

Torstaina taiottiin keittoa, kanaa ja pastaa sekä vanukasta. Oli sen verran helpot ruokalajit, että jäi aikamoisen paljon aikaa seurusteluun ja höpöteltiinkin oikein antaumuksella koko porukalla. Sen verran paljon tuli tehtyä tällä kertaa, että jäi ylikin ja sain perjantaiksi lounaankin. Kätsyä!

// On Thursday we made soup, chicken with pasta and pudding. They were all so easy that we had plenty of time to socialize and we talked away a long time with the whole group. We made so much that I even had enough for lunch on Friday. Handy!

  • Kurttukaalikeitto raa'an kinkun kera
  Pese ja pilko 150gr kurttukaalia, 20 gr selleriä ja yksi sipuli. Paista vihanneksia vähän aikaa voissa ja sen jälkeen kaada lihaliemi (1L vettä ja lihaliemikuutio) kattilaan. Lisää yksi kuorittu ja pilkottu peruna ja vähän timjamia. Anna kiehua noin 30 minuuttia. Soseuta keitto ja mausta pippurilla, suolalla sekä muskottipähkinällä. Pilko 30 gr raakaa kinkkua viipaleiksi, aseta syvän lautasen pohjalle ja lisää keitto.

  • Soup with savoy cabbage and raw ham
Wash and cut 150 gr of savoy cabbage, 20 gr of celery and an onion. Bake the vegetables a while in butter and add afterwards 1 L water with a meat bouillon to the pot. Add one peeled and sliced potatoe and a little bit of thyme. Let boil for 30 minutes. Mix the soup and add pepper, salt and nutmeg. Cut 30 gr of raw ham in to slices, set them to the bottom of a deep board and add the soup above.


  • Kanaa ja tagliatelle pastaa, purjoa ja ostervinokasta
Pilko ja pese pieni pala purjoa ja pilko renkaiksi, paista pannulla oliiviöljyssä. Paista 100gr pilkottuja osterivinokkaita (sieniä) erillisellä pannulla ruskeiksi. Paista vielä erillisellä pannulla kaksi kanan rintapalaa kokonaisena ruskeaksi. Laita kana uunivuokaan ja laita uuniin 180 asteeseen 20 minuutiksi. Lisää pannulle, jota käytettiin kanan paistamiseen, 0,5 dl rasvatonta soijakermaa ja mausta pippurilla, suolalla ja cayennepippurilla. Keitä 80 gr tagiliatelle pastaa, valuta vesi pois, lisää purjo ja sienet ja kourallinen rucolaa. Pilko kana siivuiksi. Lisää omavalintaista juustoa pastan päälle ja tarjoile kuten kuvassa.

  • Chicken with tagliatelle pasta, leek and oyster mushrooms
Cut and wash a piece of leek and cut in rings, bake on the pan with olive oil. Bake 100 gr of cut oyster mushrooms brown in a different pan. Bake two whole breasts of chicken brown in a third pan. Put the chicken in an oven bowl and put it in the oven of 180 degrees for 20 minutes. Add to the pan, where you baked the chicken, 0,5 dl of fatfree soya cream and spice with pepper, salt and cayennepepper. Boil 80gr of tagliatelle pasta, afterwards take the water out then add the leek, mushrooms and a handful of rucola. Cut the chicken in pieces. Add the cheese of your choise on top of the pasta and serve like on the picture.



  •  Kookosvanukasta mangokastikkeella
keitä 2dl kermaa, 1dl kookomaitoa, 25 gr sokeria ja pari tippaa vanilja-essanssia. Ota pois levyltä ja lisää 1,5 liivatelehteä, jotka ovat valutettu kylmässä vedessä. Sekoita ja lisää kulhoihin. Jätä ainakin 1cm yläreunasta vapaaksi. Vie jääkaappiin ainakin kahdeksi tunniksi (voi olla nopeamminkin, mutta meillä se oli kaksi tuntia). Ota yksi todella kypsä mango ja soseuta se, tai käytä jo valmista mangokastiketta, lisää se vanukkaan päälle. Lisää vielä kermavaahtoa ja omavalintaisia marjoja. Ruskista kookoshiutaleita pannulla ILMAN rasvaa ja lisää kermavaahdon päälle.


  • Coconutpudding with mangosauce
Boil 2dl of cream, 1dl of coconut milk, 25gr of sugar and a few drops of vanilla essence. Take off the stove and add 1,5 gelatin leaves that were soaked in cold water. Mix and add to the bowls. Leave at least 1cm from the top of the bowls free. Take to the fridge for at least 2 hours (maybe less is also ok, but we had them there for 2 hours). Take a ripe mango and mix it to a sauce or use a ready made mango sauce, add that on top of the pudding. Add also whipped cream and the berries of your choise. Bake some coconut flakes brown in a pan WITHOUT grease, add them also on top of the whipped cream.  


Pari tunnelmakuvaa :-) // A few mood pictures :-)




2 comments:

  1. Hirveän paljon tarvitaan astioita/pannuja noin pienen aterian valmistamiseen. On varmasti hyvää.

    iskä

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe on kyllä aikamoista purkkien käyttöä kyllä ja saa pestä ja kuivata! Mutta lopputulos on todella hyvää ja se on tärkeintä :-)

      Delete

Hit me with a comment in English, suomeksi or in het nederlands! :-)