9.9.13

Something to look forward to

Uusi harrastus, uudet kujeet! Kyllä joku uusi juttu saa ihmisen jaksamaan paremmin koko työviikon kun on jotain mitä odottaa. Viime torstaina aloitin siis sen kokkikurssin. Voi että et se oli hauskaa!

Meitä on yhteensä 17 kurssilaista nuoresta vanhempaan. Keittiössä häärätään kaksin ja yksi ryhmä kolmistaan. Kaksi paria on isä ja tytär - yhdistelmä, joka on huvittavaa, yksi paristkunta (me!) ja loput joko kavereita tai sooloilijoita. Yksi mies oli todella rehellinen heti alusta asti ja sanoi että pollttaa jopa veden pohjaan. 

Kurssi alkaa reseptien lukemisella. Me tehtiin torstaina
  • Kalaa salaatin ja tartar-kastikkeen kera
  • Kalkkunaa, boursin-kastikkeella, perunoita ja sokeroituja päärynöitä
  • Hedelmäsalaattia ja mascarponea
Kokki oli ostanut kaikki tarvikkeet jo valmiiksi, joten piti vain hakea oikeat ainekset ja pistää ne kasaan reseptin mukaan. Harmi kun en ottanut kuvia!

Reseptien lukemisen jälkeen siirrytään keittiöön ja kokki toi itse aperitiivin. Siinä sitten häärittiin ja ihmeteltiin missä on kaikki ja mitä siinä nyt pitäis tehdä. Kaikki ruokalajit tehdään itse ja syödään itse, samaan aikaan kaikki toisessa huoneessa kynttilänvalossa, musiikkia kuunnellen ja viiniä lipittäen. 

Meillä klikkas ryhmänä tosi hyvin ja luulen että jutut vaan kiihtyy kun pari viikkoa ollaan kokkailtu yhdessä. Eipähän tarvitse itse kokkailla enää torstaisin!


// A new hobby, new challenges! It's amazing how something new makes the workweek so much easier when I have something nice to look forward to. Last Thursday I started the cooking classes, itwas so much fun!

We are with 17 in total from young to old. We are cooking in pairs and one group with three. Two pairs are dad - daughter combinations, one couple (us!) and the rest are friends or loners. A man was very honest and acknowledged his own skills and told that he is even capable of burning cooking water.

The class begins with reading the recipes. We did the following courses on Thursday
  • White fish with a salad and tartar sauce
  • Turkey with boursin cheese - sauce, potatoes in the oven and sugared pears
  • Fruitsalad with mascarpone
 The chef had bought all the ingredients so we just had to put them together according to the recipe. Too bad I didn't take any pictures.

After we are done reading the recipes, we headed to the kitchens and start cooking while the chef brings us our aperitives. So then we walked and looked around to find everything we need and wonder in what order we should do it all. All the courses are done at the same time, eaten at the same time at a big table with candle light, music in the background and lots of wine. 

We clicked so well with the group and I can imagine that after a few weeks we are babbling away like old friends. So now I don't have to cook at home anymore on Thursdays!

2 comments:

  1. Eih, vähän ihanaa, että ootte yhdessä lähteny tollaselle kurssille <3. Ootte te semmosiakin murusia! Vaadin nähdä kuvia herkuista mitä siellä kokkailette nem nem!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tottakai yhdessä! Sehän on vähän kuin teambuilding :-D
      Otin heti eilen kuvia, äkkiä kylläkin et pääsi äkkiä syömään hehe ;)

      Delete

Hit me with a comment in English, suomeksi or in het nederlands! :-)