14.9.13

Cookings part 1

Torstaina kokkailtiin kalaa, perunoita, vihanneksia ja voitaikinasta jälkkäriä. Kun näin reseptit, olin vähän huolissani, koska en ole niin innokas kalansyöjä, mutta loppuillasta totesin että kaikki olivat aivan mahtavan maukkaita ruokia.

// On Thursday we prepared fish, potatoes, vegetables and a nice dessert from puff pastry. When I saw the recipes, I was a little bit worried because I am not so keen on fish, but by the end of the evening I had to state that everything was absolutely delicious.

  • Perunaviipaleita, mousse savustetusta taimesta kaviaarin kera
 Ensin keitetään 2 keskikokoista perunaa, annetaan jäähtyä ja sen jälkeen kuoritaan ja pilkotaan ne noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Laitetaan 1 kokonainen savustettu taimen pala yhden lusikallisen majoneesia ja 1 kahvilusikallisen sherry-etikan kanssa leikkuriin ja hienonnetaan mousseksi. Sitten leikataan salottisipuli hienoksi ja sekoitetaan se moussen kanssa ja maustetaan pippurilla ja suolalla. Sitten tarjoillaan kuten kuvassa, tosin ehkä pienemmälle lautaselle. Helppoa!

  • Potatoe slices, mousse from smoked trout served with caviar
First we boil 2 middle-sized potatoes, let them cool down and afterwards peel them and cut in 1cm pieces. Put 1 filet of smoked trout with a spoon of mayonaise and a coffeespoon of sherry-vinegar in to a cutter and cut to a mousse. Cut a shallot in to small pieces, add to the mousse and spice with pepper and salt. Serve like on the picture, but on a smaller plate perhaps hehe.


  •  Niiliahventa, purjoa, tomaattia ja pinaattimuusia
Pese yksi kokonainen purjo, pilko se palasiksi ja paista pannulla voin ja valkosipulin kanssa noin 5-10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää 1dl vettä jossa on kanaliemikuutio. Anna kiehua vähän aikaa ja lisää kahvilusikallinen sinappia. Kuori 2 tomaattia, ota siemenet pois ja pilko palasiksi. Lisää tomaattia juuri ennen syömistä purjon joukkoon ja lämmitä se uudestaan. Ota 2 palaa niiliahventa (noin 180gr per pala) ja kuivaa keittiöpaperin välissä. Paista kala pannulla ruskeaksi ja sitten laita kala uuniin 180 asteeseen noin 10 minuutiksi. Kuori, pilko ja keitä perunat muusia varten. Laita 60 gr tuoretta pinaattia ja 1dl vettä jossa on kanaliemikuutio sekoittimeen ja sekoita hienoksi. Lisää pinaatti"keitto" ja voi muusin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja sitruunamehulla. Tarjoile kuten kuvassa.
 
  • Nile perch with leek, tomatoes and spinachpurée 
Wash a whole leek, cut it to pieces and bake on the pan with butter and garlic for about 5-10 minutes. Spice with pepper and salt and add 1 dl of water with a chicken bouillon. Let boil for a while and add a coffeespoon of mustard. Peel two tomatoes and remove the seeds, cut in to small pieces. Add the tomatoes to the leek just before eating and heat up again. Take two pieces of the nile perch (180gr a piece) and dry them between a piece of kitchen paper. Bake the fish brown on a pan and put it in the oven for 10 minutes in 180 degrees. Peel, cut and boil the potatoes for the mashedpotatoes. Put 60 gr of fresh spinach and 1 dl of water with a chicken bouillon to a blender and blend fine. Add the spinach"soup" to the potatoes and also butter. Spice with salt and pepper and lemon juice. Serve like on the picture.
 


  •   Voitaikinatasku vadelmilla ja kermavaahdolla
Sulata pala voitaikinaa. Voitele pala kananmunalla ja paista 180 asteessa 15-20 minuuttia. Halkaise taikina keskeltä kahtia. Ota päällinen ja siivilän kanssa lisää tomusokeria. Ota poltin tai laita grillin alle, jotta kansi karamelisoituu. Laita toisen puolen päälle kermavaahtoa ja vadelmia, laita kansi päälle. Laita lautasen reunalle vähän vadelmasorbettia.
 
  • A pocket of puff pastry, raspberries and whipped cream
De-freeze a piece of puffy pastry. Go over the pastry with egg and then bake in the oven in 180 degrees for 15-20 minutes. Cut the pastry in two. Take the cover and add powdered sugar, take a burner or add under a grill to caramelize it. Take the other side, add raspberries and whipped cream. Put the cover on top. Add some raspberry sorbet on the side



4 comments:

  1. Nayttaapa tosi hienoilta noi annokset!

    Kerran kokeilin itsekin tehda jotain kalamoussea, olihan se hyvaa mutta se tehosekoitin missa sen tein meni kylla pilalle kun siina oli jokin pieni reika mista paasi niita kalanosia laitteen sisalle ja vaikka kuinka pesin ja liotin niin eihan ne liemet tulleet laitteesta ulos ja seuraavana paivana laite haisi jo aivan kamalalle :D Roskiin meni

    Oletteko muuten paljon kokkailleet miehesi kanssa ennen?
    Yleensa kun kuulen jostain kokkikursseista niin oon miettinyt etta mita ihmetta siella tekisin kun ruokaa laitetaan kuitenkin joka ikinen paiva muutenkin mutta nyt kun katsoin noita kuvia niin onhan nuo jo ihan taideteoksia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos :-) meillä on kyl toi asettelu viel vähän hakusessa mutta kyl me kesäkuussa ollaan sitten mestareita.

      Voi ei se sun tehosekoitin :-D se putsattiin kyl tosi hyvin sen jälkeen. Ei se ihan hienoksi mousseksi mennyt mutta vähän haarukalla extraa :-P

      Kyllä me kokkaillaan aina yhdessä mutta tän kurssin tarkotuksena on vähän saada uusia ideoita ja inspiraatioita ja uusia tekniikoita. Siel tehdään nyt tällä ekalla kurssilla helppoja kotiruokia ja sitten seuraavilla kursseilla vaikeustaso nousee ja menut vaihtuu fiinimpään :-) sit siel tapaa uusia ihmisiä ja eipä tartte kerran viikossa kokkailla :-D

      Kyl suosittelen ehdottomasti! Eikä siel tartte olla mikään expertti mut joku pohja olis kyl hyvä olla. Siitä vaan siis!

      Delete
  2. Näyttääpäs todella hyvältä! Itse rakastan kalaa!!! Ihan liian harvoin sitä kyllä tulee syötyä (tai no töissä kyllä melkein viikottain) :) Ihanaa sunnuntaita!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, ja maistuikin hyvältä :-) Tämä sai minut kyllä tykkäämään kalasta hippasen enemmän kuin ennen. Tulispa sitä nyt kotonakin tehtyä useammin!

      Kivaa sunnuntainta sinne myös!

      Delete

Hit me with a comment in English, suomeksi or in het nederlands! :-)