2.12.12

Challenge: decoration top 5

Ruut haastoi minut vähän aikaa sitten kirjottelemaan kotini sisustuksesta. Minä en ole mikään yltiö sisustaja enkä mieti joka päivä miten saisin kaiken mätsäämään kaikkeen vaan tykkään ostella kaikkea mitä kohdalle sattuu jos se tuntuu juuri silloin oikealta. Kalusteet ovat suurelta osalta saatuja. Kun muutin Belgiaan A:n perhe auttoi meitä alkuun antamalla kaikkein tärkeimmät kalusteet mitä heillä oli ylimääräisenä. Melkein kaikki olivat tummaa puuta ja sellaista vanhanaikaista, raskaan näköistä. Mä tykkään! Mutta se rajoitti jo heti alkuun mun sisustusta tietenkin suuresti. Mutta nou hätä.. Kyllä mä viisi kohtaa löysin helposti!
 1) Värit
Tykkään väreistä, kaikenlaisista väreistä. Mitä enemmän väriä, sitä onnellisempi olen! Äiti on tehnyt kaikki verhot, tyynynpäälliset sekä suurimman osan pöytäliinoista. Mä valitsin kankaat jotka silloin tuntui parhailta ja äiti teki kyselemättä (haha). Nyt ei ehkä kaikki sovi yhteen mutta mua ei haittaa, koska mulle se tekee kodista kodin.

2)  Suomalaisuus
Mä en varmaan olisi ihan niin hulluna suomalaiseen design hömpötykseen kuin nyt, kun en asu Suomessa. Mulla on jo pieni kokoelma Marimekkoa kylppärissä sekä keittiössä. Iittala tulee esille tuikuissa sekä keittiössä kun kaikki lautaset ja kupit ovat teemaa. Harmillisesti mulla on vain yksi mariskooli, mutta toiveissa on vielä yksi jos toinenkin. Vielä saisi olla lisää suomalaisuutta, mutta kaikki aikanaan.

3) Mukavuus
Mä haluan että jos joku tulee kylään niin hekin voivat rentoutua kuin kotonaan. Mä tykkään makoilla sohvalla peiton ja tyynyjen kanssa, koska se on mun lempi rentoutumiskeino. Mä haluan että ihmisillä on sellanen olo että se ei ole niin kauhea asia jos jotain tippuu lattialle sekä on sallittua laittaa itsensä pitkäksi sohvalle jos siltä tuntuu!

4) Pienet yksityiskohdat
Mulla on paljon pikku juttuja (romuja?) mitä olen ostanut tai saanut jotka pitävät vaan olla esillä. Mä olen keräilijä, olen aina ollut ja tulen aina olemaan. Se ei ole enää niin paha kuin ennen kun piti kaikki säästää, nyt kun tilaa ei ole niin paljoa ni säästän vain ne tärkeimmät asiat, mutta ne esineet saavat olla esille sitten. 

5) Kasvit ja kukat
Tykkään kasveista, tykkään kukista. Niitä saa olla ja saa antaa :-) Aluksi ne pakkas kuihtumaan, mutta Kaijalle iso kiitos, nyt olen oikea viherpeukalo (kröhöm...). 

Mä voisin kans haastaa pari muuta bloggaajaa kertomaan omasta sisustuksestaan, joten tässä tulee teille haastetta ihana Anna, Kat ja Katya.// Ruut challenged me a while ago to write about my decoration. I'm not a super crazy decorator that thinks all the time what fits with what but I rather like to buy stuff that come in my way and that I think is cool at that moment. The furniture are for most part given to us. When I moved to Belgium A's family gave us a lot of furniture that they had extra to help us in the beginning. Most are dark wood and look old fashioned and heavy, but  I like it! But that gave me some restrictions already from the beginning for my decoration. But no problem, I found 5 things anyway :-)

1) Colours
I love colour, all kinds of colour. The more colour, the happier I am! My mother has made my curtains, pillow cases and most of my tablecloths.  I picked the fabrics and she made them without questions (haha). It doesn't all match now of course, but I don't care because the colours make my home a home for me.

2) Finland
 I don't know if I was as big fan of Finnish design as I am now if I still lived in Finland. I have a small collection of Marimekko in my bathroom and kitchen. I have plenty of Iittala in house, candle holders, plates, cups... It's a shame I have only one mariskooli but I am planning to get more! I'd prefer that one could see Finland even more in my decoration, but little by little I will get there.

 3) Comfort
I want that if people come over they could relax at my home like they do at their own home. I love to lay on my sofa under my blanket with my pillows, it's my favourite way to relax. I want that everyone would feel like it's okay if they drop something on the floor or that they could throw their legs on the sofa and just relax. 

4) Small details
I have a lot of little things (junk?) that I've bought or received that need to be seen. I'm a collector, always been one and I always will be one. It's not that bad anymore though, thank god.. So now I only have my most important little things out there.

5) Plants and flowers
I like plants and I like flowers. I need them and I like to receive them. :-) In the beginning they always died, but thanks to Kaija, I've become a real green thumb (right ;-).

6 comments:

 1. Ou jea! I´m in! täytyy tarttua tähän haasteeseen joulusiivouksen jälkeen :D muhahaha.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Teeppä se :-)

   Yöök joulusiivous.. :-P

   Delete
 2. Kivasti olit saanut kuvattua kotisi tunnelmaa, tykkään!! :)

  ReplyDelete
 3. in the beginning it didnt go soo well indeed with your plants but now they are even prettier than mine. Lots of love :)
  i always feel right at home there, i even have my ovn planket there ;) one where Mimi is not allowed to sleep on

  ReplyDelete
  Replies
  1. They aren't prettier than yours, liaaaar :-) Sometimes they get too much love but lately not enough again :-(

   This is almost your home too, and of course you have a blanket here :-) Totally Mimi free!!

   Delete

Hit me with a comment in English, suomeksi or in het nederlands! :-)