22.12.12

Christmas market Frankfurt and Rüdesheim

Vähän viivästyi tää mun postaus kun meillä on töissä ollut koko viikon aika vilkasta. Pulju on koko ensi viikon kiinni ni kaikki työt piti saada siihen malliin että päästään alottamaan vuosi puhtaalta pöydältä niin sanotusti. Mutta nyt pääsen kirjottelemaan!

Me käytiin hakemassa joulutunnelmaa Saksan puolelta kahdelta eri joulumarkkinoilta. Se oli järjestetty reissu jossa me noustiin bussiin lauantaina kuudelta aamulla ja huristeltiin Frankfurttiin. Siellä me mentiin hotellille ja sitten sai itse käppäillä ympäriinsä itsekseen. Frankfurt on kiva kaupunki ja ne joulumarkkinat olivat todella isot, ripoteltu ympäri keskustaa, mutta illan mittaan se alko olla niin täynnä että ei eteenpäin päässyt ni me sitten hengailtiin muualla. Syötiin paljon bradwurstia, juotiin glögiä ja ihasteltin maisemia. Mä rakastan kaupunkeja joissa joki virtaa keskellä kaupunkia kuten Antwerpen, Köln, Lontoo, Pariisi ja nyt sitten Frankfurt. Se maisema yöllä oli todella mahtava, suosittelen. Mutta kyllä yksi päivä riitti aivan loistavasti. 

Sunnuntaina köröteltiin Rüdesheimiin. Se pikku kylä vei mun sydämeni!! Rüdesheim sijaitsee Frankufrtin lähellä. Se paikka on tunnettu viinistä ja pikku panimoita kyllä riitti. Käytiin maistelemassa ja olikin hyvää NAM! Ostin vain yhden pullon ja se harmittaa nyt jälkeenpäin.. Siellä meni kaupungin yllä sellainen hissi systeemi jonne me tietenkin rynnättiin ihastelemaan maisemia. 

Kaiken huipuksi siellä oli sellanen Suomi nurkkaus myös missä myytiin suomalaista ruokaa, juomaa ja tarvikkeita. Hauskaa! Mä tietty heti sinne ja oikeaa glögiä käteen vaan! Mä ostin sieltä sellasen ihanan kannun missä lukee "glögi" ja sen seisoo sellasella alustalla mihin laitetaan kynttilöitä että se pysyy lämpimänä. He antoivat mulle sitten viel pullon glögiä kaupan päälle :-)

Ihana paikka, ihania ihmisiä, hyvää ruokaa ja juomaa... I love Saksa :-) Ilmakin oli kiva kun oli jotain 8 astetta ja Frankfurtissa ei satanut ollenkaan ja Rüdesheimissakin vain kuuroja. Kyl olin väsynyt kun pääsin kotiin kyllä, mutta se oli sen arvoista!

//  My post has been delayed a little bit cuz we have had such a hectic week at work this week. We are closed next week so everything needed to be done to start the year with a clean desk. But now I have time to write about my trip to Germany to two different Christmas markets.

We went to get some Christmas spirit in Frankfurt and Rüdesheim. It was an organized trip and we got on the bus at 6 o'clock in the morning, last Saturday. Then we drove all the way to Frankfurt, checked in to the hotel and the rest of the day was free to do what we wanted. Frankfurt is a really nice city and the Christmas market is huge, with booths all around the city center. Only minus point was that by the time it got dark it seemed like everyone had the same idea to come to the market and you could barely get forward anymore. We ate alot of bradwurst, drank well and admired the view. I love cities with a river running the in the middle like Antwerp, London, Paris, Cologne and now Frankfurt! The skyline at night was amazing, really, I recommend it to everyone.

Sunday we drove to Rüdesheim. That little village really took my heart!! It's not that far from Frankfurt. It's known for its wine so we went to one of the many breweries to taste some white wine. It was so delicious that I now regret that I only bought one bottle. We also took the cable carriage that runs above the city, wow.

Above all they also had a little Finnish booth :-P They sold Finnish drinks, foods and goods. Of course we hanged there and drank some real mulled wine. I also bought this amazing can that says "glögi" and it stands on a little stand where you can put candles to keep it warm. They gave me a bottle of mulled wine on top of that :-) 

Such a great place, nice people, good food and drinks.. I love Germany <3 The weather was on our side as well, 8 degrees and we didn't have any rain in Frankfurt and only a few showers in Rüdesheim. I was extremely tired when I got home, but it was totally worth it!! 

 
 
 
 
 
We didn't put a lock here. Our lock hangs in Cologne (Köln) since 2010

 
 
 
 
 
 
 
We went there!

 
 
 
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment

Hit me with a comment in English, suomeksi or in het nederlands! :-)