18.6.13

@ Oostende

Käytiin sunnuntaina pienellä pikavisiitillä Belgian rannikolla. Mentiin vain juna-asemalle ja lähdettiin matkaan! Meillä oli liput ihan toiseen paikkaan mutta kun se juna meni kerta suoraan Oostendeen ni istuttiin siinä sitten loppuun asti. Mä tunsin itseni niin rikolliseksi. 

Käytiin kävelemässä rantabulevardilla ja hieman keskustassa. Ilma ei suosinut oikeen, mutta ei sentään satanutkaan. Ei siel rannikolla sentään aina kuitenkaan ole harmaata, kyl sielläkin on hyvä ilma (joskus). Jos meillä sisämaassa on vaikka 25 astetta niin siellä rannikolla on jotain 20 asteen paikkeilla, että sen verran se nyt kuitenkin eroaa. 

Belgian rannikko on 67km pitkä (vai lyhyt :-D) Hollannin rajalta Ranskan rajalle asti. Sieltä löytyy monenmoista erilaista pikku kaupunkia ja kylää pitkillä hiekkarannoilla varustettuina. Monella perheellä on rannikolla toinen koti, se on ns. heidän kesämökkinsä sitten. Muuten suosittu tapa yöpyä rannikolla on vuokrata asunto viikoksi, kahdeksi tai vaikka kuukaudeksi. Niitä asuntoja löytyy sitten koko rantabulevardin alueelta korkeissa kerrostaloista.

Junamatka takaisin ei mennyt kuitenkaan ihan sujuvasti vaan me jouduttiin jäämään toisella pysäkillä pois. Noh onneksi kuitenkin Antwerpenissa! Siitä sitten mietittiin että miten päästäis sieltä helpoiten kotiin. No kaupunkipyörällä tietysti!! Ostettiin päiväpassit ja ajeltiin pyörillä kotia kohti ja jätettiin ne sitten parkkiin niille tehdylle asemalle ja käveltiin loppumatka. Päästiin siis kotiin tyylillä <3

// We did a quick visit to the Belgian coast on Sunday. We just went to the train station, bought tickets and off we were. We had tickets to another place but we ended up in a train that went straight to Oostende so we just kept on it and went all the way to the end. I felt like a criminal.

We mad a little walk at the beach boulevard and in the centre. The weather wasn't really on our side but it didn't rain either. It's not always gray at the coast, they also have good weather there. But if in mainland we have 25 degrees then the coast will have around 20 degrees. 

The Belgian coast is 67 km long (or short :-D) from the boarder of The Netherlands to the boarder of France. The coast has small cities and villages with big, nice, sandy beaches.  Many families have a second home there, so it's like their summer house. The most popular way to spend time at the sea is to rent an apartment for a week, two weeks or even a month. The apartments are in high buildings all along the coastline.

The trip back home didn't go as we planned though because we had to step off at another stop than usually. We started to think then how we would get home and what's a better way than taking the city bike!! We bought day passes and biked to a bike station close to our home and walked the rest. That's what I call traveling in style <3

 

4 comments:

  1. wasnt really a beach weather ;) it soo great how u guys just go and do things. im way too lazy for that.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No it totally wasn't :-D It's fun to do something sometimes without planning, we could do that too lazy girl!

      Delete

Hit me with a comment in English, suomeksi or in het nederlands! :-)