27.9.12

No sweets!

Mä bongasin kesän jälkeen parista blogista haasteen olla syömättä herkkuja jouluun asti. Aika pitkä aika! Onkohan se edes mahdollista?

Kun mä tulin takaisin Suomesta 20pv elokuuta mä päätin ottaa sen haasteen vastaan! Ajattelin että jos mulla ei ole mitään tavoitetta tai panosta asiaan ni ei se sitten onnistu.. Noh päätin että en saa mun syntymäpäivänä kakkua ollenkaan jos mä sorrun! Mulle se olis aika iso juttu, koska en muista vielä yhtäkään synttäriä millon mulla ei olis ollut kakkua. Kakun valinta, kynttilöiden puhaltaminen, pieni laulun liraus, leikkaaminen ja tietysti sen syöminen ovat ihan mahtavia asioita joita mä saan tehdä vain kerran vuodessa! Mun äiti teki mulle aina kakun itse, ne ovat parhaimpia kakkuja kun saa itse valita alusta asti millainen siitä kakusta tulee. Nyt mä (tai oikeestaan Angelo) käyn kaupassa tai leipomossa ostamassa kakun, koska meillä ei ole uunia (Me ollaan oltu melkein 4 vuotta jo ilman uunia, ei se ole niin paha asia, oikeesti!). 

Nyt siitä on sitten melkein kuusi viikkoa kun mä päätin olla syömättä makeisia. Ihmeen helposti tää aika on mennyt! Toisaalta nyt on aika helppoa vielä kun kaupoissa on niin paljon hedelmiä sekä marjoja tarjolla. Olen syönyt mansikoita, nektariineja, päärynöitä ja viinirypäleitä pahimpaan himoon. Nyt niiden kausi alkaa olla ohi niin mitenköhän tässä vielä käy.. 

Huomasin että ensimmäisen kahden viikon jälkeen se karkkihimo lähti melkein kokonaan. Olen aikamoinen suklaasyöppö ni kyl se silti kaupassa vähän kirpasee kävellä sen suklaahyllyn ohi (Belgia on muuten suklaan maa ni täällä myydään suklaata siinä määrin ku Suomessa sipsejä). Olen myös laihtunut tässä touhussa kun juon vettä vaan aina jos tulee himo niin sehän on vain positiivista! 

Mä olen vahvasti vakuuttunut että kestän loppuun asti ! Mulla on ainoastaan ollut vaikeita hetkiä kun työkaveri toi töihin kakkua, kun ne jakoi ilmaiseksi suklaata kaupassa sekä tänään kun työkaveri antoi mulle läksiäislahjaksi koko paketillisen salmiakkia!! Eiihhh.. Mun lemppari. Ne menee nyt kaikki kaappiin odottamaan sitä suurta hetkeä. Tarkoitus on kuitenkin silloinkin ihan maltilla syödä sillä joulu tulee nopsaan ja silloin tulee mussutettua suklaata yllinkyllin. :)

Ottaako joku muu haasteen vastaan?

Tiedoksi, mun synttärit ovat 14 marraskuuta. Eli vielä vähän aikaa pitäis kestää... ;-)// I saw in a few blogs an interesting challenge not to eat any sweets until Christmas. That's a long time! Is that even possible?

When I came back from Finland on August the 20th I decided to take up on that challenge! But then I realized if I don't have a goal it won't work at all.. Well then I thought if I fail I can't have cake on my birthday. That's quite a big deal for me since I can't remember a birthday when I did NOT have cake! Choosing the cake, blowing the candles, singing, making a wish and of course eating the cake are all amazing things I only get to do once a year! My mother used to make my cake herself, which are the best cones cuz then you get to choose your own cake from the beginning. Now I (or mostly Angelo) go buy cake from a store or a bakery because we don't have an oven (we lived for almost 4 years now without an oven, it's really not that big of a deal).

It's been almost 6 weeks now since I had any treats!! It has been surprisingly easy. On the other hand it's still quite easy to stay away from the sweet things when the stores are full of fruit and berries. I've eaten strawberries, nectarines, pears and grapes for my worst cravings. Now the season for those is almost over so I wonder what will happen..

I noticed that after the first two weeks the desire was almost gone. I am quite a chocolate eater so it still stings a little when I pass the shelves full of chocolate in the store (Belgium is a chocolate heaven, we have shelves and shelves full of different kinds of chocolates in all sizes and shapes and flavors mm..). I have also lost some weight cuz I keep drinking a lot of water whenever I want to eat some sweets, so that's a good thing!

I am truly convinced that I will make it until the end! I only had difficulties when my colleague brought cake to work, when they gave out chocolate for free at the store and today when my other colleague gave me a big box of candy cuz I am going away from there for a while. To make it worst it was my favorite kind of candy.. :-( I put them all to the closet to wait for the moment I can put my hands on them. Tho I will try to eat them little by little since Christmas is coming and then I will be stuffing myself with chocolate ;-)

Is anyone else ready to take up the challenge?

By the way, my birthday is on the 14th of November, so a little while more... :-)

2 comments:

Hit me with a comment in English, suomeksi or in het nederlands! :-)