29.9.13

Cookings part 3

Tällä viikolla tehtiin salaattia alkuruuaksi, kalaa pääruuaksi ja mascapronea jälkkäriksi. Ei ollut minun lemppariviikkoni tällä kertaa, koska kala jota teimme sekä siihen paistetut vihannekset eivät olleet minun makuuni. Mutta alkuruoka ja jälkkäri varmistivat ettei tarvinnut nälkäisenä lähteä kotiin.

// This week we made salad for starters, fish for main course and mascaprone for dessert. It wasn't my favourite week, because the fish that we made and the vegetables that we baked were not my thing. But the starter and the dessert made sure I didn't have to go home hungry.

  • Salaattia kanan, omenan ja ananaksen kanssa
Leikkaa yksi kananrinta filee suikaleiksi, mausta currylla ja paista oliiviöljyssä ruskeaksi. Pilko yksi omena ja yksi siivu ananasta paloiksi ja lisää se kanan sekaan ja paista yhdessä kunnes kaikki ovat ruskeita ja pehmeitä. Lisää hunajaa ja vadelmaetikkaa päälle. Anna jäähtyä. Ota kourallinen salaattia (omavalintaista) ja mausta oliviiöljyllä, suolalla ja pippurilla. Laita salaatti lautasen vasemmalle puolelle ja kana oikealle. Paista pannulla ilman mitään rasvaa pinjansiemeniä ruskeaksi. Ota paistamisen jälkeen heti pois pannusta ja lisää salaatin päälle. Laita päälle vielä pilkottua persiljaa tai ruohosipulia. 

Valinnaisesti voi paistaa vielä kaksi siivua hevosenlihaa uunissa tunnin verran 100 asteessa jotta liha on rapeaa ja lisätä sitä salaatin päälle.

  • Salad with chicken, apple and pineapple
  Cut one chicken filet in to slices, spice with curry and bake brown in olive oil. Cut one apple and one slice of pineapple in to pieces and add it to the chicken and bake together further until everything is brown and soft. Add honey and raspberry vinegar. Let it cool down. Take a handful of salad (own choise) and spice with olive oil, pepper and salt. Put the salad on the left side of the plate and the chicken on the right. Bake some pine nuts on a pan without grease, take immediately after baking out of the pan and add on top of the salad. Add also fine cut parsley or chives.

You can also bake two pieces of horse meat in an oven of 100 degrees for an hour that it gets crunchy and add it on top of the salad

  

  • Seitiä riisin kanssa sekä selleriä, fenkolia ja inkivääriä
Puhdista puolikas fenkoli ja yksi valkoinen selleri ja leikkaa siivuiksi. Kuori vähän inkivääriä ja leikkaa hienoksi. Lämmitä seesaminöljyä pannulla ja lisää leikatut vihannekset. Paista vähän aikaa, sitten lisää 1dl vettä ja anna kiehua rauhassa kunnes vihannekset ovat pehmeitä. Lisää lopussa pilkottua korianteria ja minttua. Kuivaa kaksi palaa seitiä keittiöpaperin välissä. Ota vähän jauhoa ja pistä seiti jauhon päälle että molemmat puolet ovat valkoiset. Paista margariinissa ruskeaksi ja laita uunivuokaan, lopuksi kala laitetaan 180 asteiseen uuniin kymmeneksi minuutiksi. Keitä riisiä ja lisää lopussa hienoksi hakattua persiljaa. Keitä 1dl valkoviiniä, 0,5dl valkoista vermuttia (tai sherryä..) sekä vähän pilkottua sipulia, lisää sen jälkeen 0,5 dl kermaa ja anna taas kiehua. Lisää lopuksi 30-40 gr voita kastikkeeseen. Lämmitä lautasia vähän aikaa uunissa. 

  • Coalfish with rice, cellery, fennel and ginger
Clean a half of a fennel and one white cellery and cut in slices. Peel a little bit of ginger and cut fine. Heat seasam oil in a pan and add the cut vegetables. Bake a while and then add 1dl of water and let boil until the vegetables are soft. Add in the end cut coriander and mint. Take two filets of coalfish and dry them off between kitchen paper. Take some flour and put the slices on the flour so that both sides are white. Bake in margarine brown and afterwards put in an oven dish. In the end put in an oven of 180 degrees for 10 minutes. Boil rice and add cut parsley in the end. Boil 1dl of white wine, 0,5 dl of white vermuth and a little bit of sliced onion, add 0,5dl cream afterwards and boil again. Add in the end, just before eating, 30-40 gr of butter to the sauce. Heat the plates a little while in the oven.

 
  •  Mascarponea speculaas keksien ja mangon kanssa
Vatkaa yksi munanvalkuainen ja 1 ruokalusikallinen tomusokeria vaahdoksi. Ota 250gr mascarponea ja sekoita vaahdon sekaan. Kuori yksi mango ja leikkaa kahtia. Leikkaa toinen puoli palasiksi ja lisää mascarponen joukkoon, murskaa toinen puolikas hienoksi. Ota 6 speculaas keksiä ja murskaa palasiksi. Laita lasin pohjalle ensin kerros keksejä, sitten kerros mascarponea ja sitten kerros murskattua mangoa, toista kerrokset vielä kerran. Laita jääkaappiin. Lopuksi laita päälle pari palaa mangoa sekä omavalintaisia punaisia marjoja.

  • Mascarpone with speculoos cookies and mango
Whip one egg white and one tablespoon of powdered sugar in to a foam. Take 250 gr of mascarpone and mix it to the foam. Peel a mango and cut in half. Cut the other half in pieces and add to the mascarpone, crush the other half. Take 6 speculoos cookies and crush in to pieces. Take the glass and add a layer of cookies, a layer of mascarpone and a layer of crushed mango, repeat the layers once more. Put in to the fridge. Add afterwards some pices of mango and some red berries on top.


  
 
Ensi viikolla me yritetään vielä vähän skarpata viimeistelyn kanssa :-D

// Next week we will work even harder on the presentation :-D

2 comments:

  1. Replies
    1. What it lacked in presentation, it won in taste. DELICIOUS :-)

      Delete

Hit me with a comment in English, suomeksi or in het nederlands! :-)